מתכון לאדנית צמחי מאכל

אז דיברנו על כך שיש לנו בלוג חדש, וזו הזדמנות עבורנו לשתף אתכם שחשבנו המון על סוגי הנושאים בהם יעסוק הבלוג. עלו המון רעיונות והמון כיוונים ומתוך כל הרעיונות שעלו לאוויר אחד מהם ממש הדליק אותנו וכבר תגלו מדוע אין לנו ספק שלא תפסיקו לעקוב אחרינו.

הרעיון המדליק הוא ליצור אוסף של 'מתכונים לאדניות' – כן, ממש ככה. צוות השפים של דשנית יגבש עם הזמן חוברת 'מתכונים לאדניות', בעצם רעיונות והמלצות מקצועיות לכדים ועציצים הכוללים את כל 'התבשיל' קומפלט,

הווה אומר: סוגי צמחים, ייעוד הצמחים, למאכל או פורחים? רב שנתיים או עונתיים? זוחלים או זקופים? שיחים או עצים? טוב אולי רק כדי להמחיש למה אנחנו מתכוונים, ראו את המתכון הראשון שלנו בסדרת מתכונים לאדניות ומיד יהיה לכם ברור למה הכוונה.

הרעיון העומד מאחורי 2 המתכונים הראשונים שלנו, הוא שאתם אמורים להכין אותו כשי למארחים שלכם בחג.

אלו הם 'מתכונים לאדנית' המיועדות לעמוד בסמוך או על חלון המטבח או כל חלון אחר בבית ומתאימות לכל מפנה כמעט (דרום, מערב ומזרח)

המצרכים

המתכון ל’אדנית אחרי החגים’ מבוסס על העובדה שאנו בעונת מעבר ועומדים לעבור לתוך הסתיו.

מתכון ראשון – גרסת תה חם

המצרכים 

1 אדנית באורך 40 ס”מ. רוחב ועומק 18 ס”מ > בערך

1 שתיל זוטא לבנה בעציץ גודל 12

1 שתיל מליסה בעציץ גודל 12

4-6 כוסות תערובת שתילה   – מסוג גרדן מיקס – דשנית .

2 – כוסות טוף גס או דק לשכבת ניקוז בתחתית האדנית

3 ליטר מים (במשפך)

 

מתכון שני – גרסת מרק חורפי 

המצרכים

1 אדנית באורך 40 ס”מ. רוחב ועומק 20 ס”מ  > בערך

1 שתיל עירית בעציץ גודל 12

1 שתיל פטרוזיליה בעציץ גודל 12

4-6  כוסות תערובת שתילה מסוג Garden Mix   דשנית

2  כוסות טוף גס גודל 8 – 4 של דשנית לשכבת ניקוז בתחתית האדנית

3 ליטר מים (במשפך)

 

חשוב : לא  לערבב את הטוף עם התערובת, לכל שכבה המקום המכובד שלה.

שתילה : בשתי הגרסאות (גרסת התה וגרסת המרק) השתילה זהה. שימו לב למרחק שווה פחות או יותר בין הצמחים לאורכה של האדנית. המרחק בין הצמחים רק יקל על הצמחים במקרה זה.

משקים עם המשפך עד שתערובת השתילה תוצף לגמרי, אל תתרגשו אם מתחתית האדנית  תצא כמות מים גדולה לכמה רגעים. היעזרו במשפך ובפיה שלו הנראית כמו טוש.

הנחיות לעצלים: לא בא לכם לאפות בעצמכם? בקשו מהמוכר/ת במשתלה להכין עבורכם תוך הקפדה על בחירת תערובת שתילה דשנית מסוג Garden Mix.

התוצר הסופי – אחרי אפיה

התבשיל מוכן להגשה

טיפים:

  • בחרתי בסוגי הצמחים הבאים מאחר והם מתאימים למעבר לחורף ובעלי עמידות גבוהה.
  • הקפידו על חלון שיש לו מינימום 3 שעות שמש ישירה. (חלון צפוני לא ממש יתאים)
  • כאשר תסיימו להשוויץ בפני האורחים שיבואו אחרי החג כמה אתם מוצלחים בגינון (ואתם באמת כאלה) תוכלו לעבור לשימוש בצמחים. הקפידו לגזום רק קצוות 2/3 עליון, כלומר מלמעלה. אנא אל תגזמו יותר נמוך מחצי הגובה.
  • השימוש באדנית 40 ס”מ הוא להדגמה מאחר וזוהי אחת המידות הנפוצות העשויות להיות המתאימות ביותר כמעט בכל בית.
  • חג שמח ושנה טובה לכולכם

הכותב – אייל מליון – הנדסאי נוף – מומחה בגינות מרפסת

תגובות סגורות