קטגוריה: הגנן החובב

כיצד להכין את גינת העציצים לעונה?

כיצד להכין את גינת העציצים לעונה?

החורף הסתיים, האביב והקיץ מגיעים בערך בין לילה. במהירות שיא ואז… אז נזכרים בכמה דברים קטנים שלא טרחנו לטפל בהם לפני העונה וחבל. כיצד להכין את גינת העציצים לעונה? הנה זה מגיע,

קבלו צ'ק ליסט קליל להבנה ולביצוע ושתהיה לכולנו עונה בריאה ופורחת נתחיל מ…

אדניות

לעבור על כל הניקוזים ולוודא שהם פתוחים. זה אומר להטות אדניות ועציצים על הצד ולוודא שאינם מלאים בשורשים או בדברים אחרים שמעכבים ניקוז יעיל ומהיר של המים. ניתן להכניס מברג או כל חפץ חזק, דק וארוך לפתח הניקוז ולחפור מעט. נקרא לזה.. ניקוי אבנית (תהיו לרגע שיננית של צמחים מה קרה?).

אדניות להן מערכת ניקוז מים מרכזית – לנתק את הצנרת מכל המיכלים (אם הגישה מאפשרת) ולהציץ פנימה לתוך הנקז ולתוך הצינור ולוודא שאין שורשים. יש? תמשכו אותם החוצה בעדינות.

תחתיות לאדניות – לנקות מטחב, לייבש ורק לאחר מכן להחזיר אותן תחת האדנית. אם זה תלוי בי? שחררו אותן לחלוטין מהאדניות  במפגש הזום אסביר מדוע כי קצרה היריעה כאן לעניין

כיצד להכין את גינת העציצים לעונה?

החלטתם לחדש תכולה? אם שלפתם את התכולה כדי להחליף / לחדש צמחיה, נצלו את ההזדמנות לשטיפה יסודית של פנים האדניות. ממש עם מים וסבון או להכניס למדיח (סאאתם נו…) אבל בכל הרצינות לשטוף יסודי עם סבון.

זמן נהדר להזיז בכלל אדניות מהמקום ולנקות את הכתמים והטחב שהצטברו תחתם.

השקיה

לפתוח ברז ראשי של מים

לתת לחיצה ולהפעיל את מחשב ההשקיה באופן ידני ואז…..

לעבור טפטפת טפטפת ולוודא שכולן מוציאות מים ושלחץ המים היוצא החוצה מטפטפת אחת זהה ללחץ המים היוצא מהשנייה. לא צריך להיות מדען גרעין אירני כדי לראות את ההבדל. יש הבדל? החליפו טפטפת בלי להסס אפילו לשנייה.

להחליף סוללת גיבוי.

זמן לנקות מסנן מים ולמי שיש משאבת דישון – נקו מיכל הדישון ומלאו מחדש.

מי שמשקים באופן ידני והמשפך שלהם היה זרוק באיזו פינה במהלך החורף והעלה טחב, עלים, או בעצם הפך למיכל לייצור קומפוסט, נקו אותו מבפנים בצורה יסודית. למדיח וזה…

גיזום

כל מה שגדל והחל לנטות הצידה מעודף משקל, כל מה שנשבר, התכופף וכד'.. כל מה שמציג פריחה שעומדת להסתיים, פשוט לגזום! למה? הטמפ' מתחילות לעלות ויש יותר שעות אור. תעשו לצמחים ולכם שמח בלב אם תגזמו עכשיו. גם על כך מבטיח, אסביר ואציג בהרחבה במפגש הזום שלנו. בכל מקרה – אל תגזמו יותר מ 1/3 מנפח הצמח ולא לשאול האם 1/3 מלטה או מלמעלה ? ברור שרק מלמעלה, אנחנו לא רוצים להשאיר 1/3 צמח

גיזום הפרדה – אם יש צמחים שנכנסו האחד בתוך השני ואתם רוצים להפריד כי נראה לכם שהאחד משתלט על השני למשל.. זה הזמן.

צמחים

מה שותלים? מזל טוב, מנק' זו והלאה שותלים הכל, ט"ו בשבט חלף כבר אז האות ניתן.

ובכל זאת? פרחים עונתיים – עונתיים של קיץ טרם עלו למדפים וגם אם תמצאו כאלו בחלק מהמקומות חכו עם זה. עונתיים של חורף למי שרוצה להרוויח עוד גל של פריחה לתוך השבועות הקרובים. לכו על זה.

קשירות וחבלים

אם קשרתם את העצים בצורה חונקת על הענפים או על הגזעים לפני החורף, זמן לשחרר את "העניבה" (לא את הקשירה שימו לב לזה). זמן לשחרר הידוק החבל על הגזע בקיצור.

דישון

אם הזנחתם את העניין בחורף שזה אגב ממש בסדר, נצלו את ההתעוררות הצמחית שמתרחשת כעת כי היא מתרחשת גם בגוש השורשים ולא רק בענפים ובעלים. לכן תנו בוסט לצמחים.

אז מה היה לנו?

• אדניות וניקוזים – צ'ק

• השקיה – צ'ק

• גיזום – צ'ק

• קשירות – צ'ק

• דישון – צ'ק

שאלות?

תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *